Mobirise

Expertiză MLPAT pentru bancă

Expertiza MLPAT necesară la Bancă

Expertiza MLPAT solicitată de bancă reprezintă un raport tehnic întocmit de un expert MLPAT autorizat.
În expertiză se regăsesc date structurale si de indentificare ale imobilului, prezentarea modificarilor efectuate, clasificarea modului de alcătuire a structurii și a pereților de compartimentare, clasa și categoria de importanță a imobilului.
La finalul expertizei MLPAT se regăsește concluzia ce confirmă executarea modificărilor îngrijit, neafectarea structurii de rezistență și stabilitate, precum și respectarea cerinței fundamentale privind calitatea în construcții.
Dacă din concluzia finală se constată deteriorări la nivelul structurii imobilului în urma modificărilor efectuate, se va comunica acest aspect proprietarului.

Expertiza MLPAT pentru bancă – când se solicită?

- Când s-au efectuat modificări interioare în apartament

În cazul în care există modificari ce nu au fost incluse în cartea funciară și cadastru, banca solicită o Expertiza MLPAT din care să denote neafectarea structurii de rezistență și integritate a imobilului.

- În cazul extinderii asupra unei construcții tip casă/vilă sau construirea unui balcon la parterul unui apartament (pentru blocuri prevazute cu balcoane)

Construirea unui corp de cladire in continuarea uneia deja existente, fără autorizație și propunere tehnică, poate afecta rezistența și stabilitatea structurii primare a imobilului.

În cazul întocmirii expertizei MLPAT pentru extindere se stabilește natura materialelor folosite la construire și stabilitatea structurii construcției înainte și după extindere. Aceeași procedură este valabilă și pentru construirea balconului la apartament.

- În cazul diferențelor de suprafețe între realitate și schițe

Dacă în schița cadastrală a imobilului figurează o suprafață diferită față de cea reală, banca cere o Expertiză MLPAT. Scopul întocmirii raportului în acest caz este să stabilească de unde provine acea diferență de suprafață și dacă este sau nu este afectată calitatea stucturală a imobilului.

- În cazul nerespectării autorizației primite de la primărie

Pentru nerespectarea prevederilor autorizației de construire, consecință a extinderii/construirii altfel decat în proiectul inițial care trebuia urmat, determină banca să îți solicite o Expertiză MLPAT.

- În cazul stabilirii materialelor folosite în construcția imobilului

Se întâlnesc situații unde natura materialului din acte diferă de realitate. De exemplu, o proprietate din caramidă, înregistrată în documente ca fiind din paiantă.
Expertiza MLPAT se solicita și pentru construcțiile vechi, dacă nu există documente care să certifice natura materialului din care a fost construit imobilul.

- În cazul stabilirii clasei de risc seismic

Încadrare în clasa de risc seismic I – Construcțiile cu pericol ridicat de prabușire în cazul unui cutremur
Încadrare în clasa de risc seismic II – Construcțiile care prezintă pericol de degradare la cutremur, cu risc redus de afectare a stabilității imobilului.
Încadrare în clasa de risc seismic III – În urma cutremurului, siguranța structurală a construcției nu este afectată semificativ, însă pot exista probleme ulterioare cauzate de degradările nestructurale.
Încadrare în clasa de risc seismic IV – Vulnerabilitatea seismică este similară cu cea a construcțiilor proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare.

Ce documente trebuie sa pun la dispoziție pentru a-mi fi întocmită Expertiza MLPAT neceesară la bancă?

Releveu inițial
Releveu actual (în cazul în care există unul)
Poze cu locul unde s-au efectuat lucrările
Specificația anului construcției blocului și regimul de înalțime al imobilului
Copie C.I. pentru facturare

*Pentru întocmirea lucrării se poate pune la dispoziție și raportul de evaluare al băncii.

În cât timp primesc Expertiza MLPAT necesară la bancă?

Odată cu primirea tuturor informațiilor și actelor necesare realizării raportului tehnic, ne vom apuca de lucrarea ta. Termenul standard de realizare a expertizei este de 1-2 zile lucrătoare.
Când expertiza este gata, vei primi lucrarea mai întai în format electronic PDF neutilizabil, pentru a o putea parcurge simplu și ușor de acasă.

Am nevoie URGENTĂ de Expertiza MLPAT!

Pentru lucrările care necesită o finalizare mai rapidă decât termenul standard, întocmim expertiza MLPAT și în regim de urgență.
Vom finaliza raportul tehnic în termen de 12-24 de ore de la primirea tuturor informatiilor necesare.
Întocmirea expertizei în regim de urgență are loc doar la cererea beneficiarului și implică o taxă suplimentară.

Mobirise

© Toate drepturile rezervate 2021 ExpertizaMLPAT.RO 

Made with Mobirise - More